Φυσικοθεραπεία

Η Φυσικοθεραπεία είναι η επιστήμη που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και έχει σαν στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας και τη μείωση του πόνου, μέσω της κινησιοθεραπείας, των φυσικών μέσων και των ειδικών τεχνικών κινητοποίησης.

Η συνεργασία φυσικοθεραπευτή-ασθενή είναι απαραίτητη. Το φυσιοθεραπευτικό πρόγραμμα πρέπει να είναι εξατομικευμένο ανάλογα τον ασθενή τις απαιτήσεις και τον σκοπό του, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του με σκοπό την επιστροφή του σε μια καλύτερη ποιότητας ζωής.

Η Φυσικοθεραπεία προάγει, υποστηρίζει κι αποκαθιστά όχι μόνο την σωματική αλλά και την ψυχολογική και κοινωνική υγεία. Αποτελεί ξεχωριστή μορφή θεραπείας η οποία μπορεί να γίνει είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία με άλλους τύπους ιατρικής φροντίδας. Μπορεί να συμπληρώσει ορισμένες ιατρικές ή χειρουργικές μεθόδους συμβάλλοντας στην ταχεία επιστροφή στη φυσιολογική δραστηριότητα χωρίς επιπλοκές.

Η Φυσικοθεραπεία βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα τα οποία ανανεώνονται συνεχώς με το πολύτιμο κομμάτι της έρευνας. Παράλληλα είναι χρήσιμη για τη διάγνωση και τη διαχείριση ενός μεγάλου φάσματος τραυματισμών, ασθενειών και άλλων περιπτώσεων όπως: