Θεραπευτική άσκηση

Είναι η εκτέλεση ενός προγράμματος ασκήσεων και δραστηριοτήτων, προσαρμοσμένο στον καθένα, το όποιο έχει σαν στόχο την αποκατάσταση αλλά και την πρόληψη από τραυματισμούς.

Οι περισσότεροι ασθενείς που επισκέπτονται ένα φυσικοθεραπευτή δε μπορούν να φανταστούν, το πως οι ασκήσεις που τους δίνονται για να εκτελέσουν, θα επιλύσουν το πρόβλημά τους. Αυτό γίνεται μέσω μηχανικών και χημικών μεταβολών που συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα κατά την άσκηση. Ενδεικτικά τέτοιες μεταβολές είναι η αύξηση αντοχής των οστών ή των τενόντων στα φορτία που δέχονται, καθώς και η βελτίωση της αιματικής ροής άρα και των επιπέδων του οξυγόνου τόσο στο αίμα όσο και στους ιστούς. Εκτός αυτών η κίνηση συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου στις αρθρώσεις, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ψυχική υγεία.

Από το πιο πάνω, αντιλαμβάνεται κανείς πως η έκθεση του σώματος μας σε κάποιου είδους άσκηση, βοηθά σε θετικές δομικές και λειτουργικές προσαρμογές, όπως τη δυνατότητα παραγωγής καινούριων κυττάρων στους μύες, τις αρθρώσεις και τους τένοντες.

Ο χώρος του Physiologic είναι εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα όργανα αποκατάστασης: